Каква е истината за очилата

Независимо дали ще изберете да носите очила или контактни лещи за корекция на зрението всичко зависи най-вече от личните предпочитания. За стил, комфорт, удобство, според бюджет и естетика всички трябва да е фактор в процеса около вземане на решения.

 

Преди вземането на решение за контакти или очила, имайте предвид, че едното не е по-добро от другото. Всяко нещо си има своите плюсове и минуси по отношение на визия, лекота на употреба и здравето на очите.

 

Очила предлагат много предимства пред контактни лещи. Те изискват малко поддръжка и почистване, не е нужно да се докоснат до очите, за да се нося. Последното от своя страна намалява риска от инфекции на очите и очилата са по-евтини от контактни лещи, в дългосрочен план, тъй като те не трябва да бъдат заменени, толкова често.

 

Очила също могат да действат като продължение на личността и дори да са изявление в модата.

 

Контактните лещи имат много предимства пред очилата. Контактите се поставят директно върху очите, така визия, особено периферното зрение е безпрепятствено. Можете да участвате в спортни дейности на открито и без страх от падане или счупване. Можете дори да промените цвета на очите си с цветни контактни леща.

 

Години наред хората с проблеми на очите ползват очилата като първа алтернатива за справяне с проблеми със зрението. Днес съществуват далеч повече алтернативи за намаляване рисковете за недовиждане, при това без носещия очила да страда от факта. Контактните лещи и програми за възстановяване на зрението чрез операционна намеса, импланти и т.н. са част от тези научни открития.

 

Ако това е вярно, идеята, че бихте могли да имате зрение 20/20 и всичко е да започне отначало като за първи път в живота страдащите от частична или пълна загуба на зрение ще имат чисто нов чифт очи. И така, какво е всичко това?  Според специалистите съществува нова система, при която, без значение от какво страда пациента – късогледство, далекогледство, прес биопсия, глаукома, макулна дегенерация, или нещо по-лошо ще бъдат положени всички условия, които са създадени от неправилно използване на очите. Добрата новина, казват учените е, че тези проблеми могат да бъдат напълно обратими.

 

Почти седем милиарда долара годишно се извършват само на база технология по създаване на контактни лещи. В останалите случай новата система обещава никога да не се налага да купувате нов чифт контактни лещи.

 

Откритието носи името: Quantum Vision и показва, че е напълно възможно без хирургични процедури да допринесе за по-доброто зрение. Това е програма, която към момента е помогнал на почти 46 400 души по света. Очаква се някой ден да бъде разпространена масово и у нас при това на достъпни цени.